Ex -Yu

Policija suzavcem rastjerala demonstrante

Policija suzavcem rastjerala demonstrante
Policija suzavcem rastjerala demonstrante

PRIŠTINA - Policija je morala da upotrijebi suzavac da bi rastjerala demonstrante koji su pokušali da probiju policijski kordon i uđu u zgradu vlade samoproklamovanog Kosova u Prištini, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi /KPS/.

Portparol KPS-a Baki Keljani kaže da je policija bila prinuđena da interveniše i ističe da je na zgradi Vlade pričinjena velika materijalna šteta.

"Nasilni demonstranti su, uprkos upozorenjima policije, nastavili sa kamenovanjem zgrade Vlade", rekao je on.

Keljani je naveo da je polupano mnogo prozora, posebno na stepenišnom prostoru okrenutom prema trgu na kome su danas održane demonstracije.

"Policija neće tolerisati dalje nasilje", kaže on, upozoravajući demonstrante da će efikasna akcija razbijanja nasilnih demonstracija biti nastavljena uz upotrebu drugih sredstava ukoliko nasilnici ne odustanu od napada na objekte.

Srni je u policiji u Gračanici rečeno da su preduzete sve mjere radi sprečavanja demonstranata da počine eventualne napade na području Gračanice. 

U Prištini je, uz brojne incidente, održan protest blizu dvadeset hiljada Albanaca, pristiglih sa Kosova i Metohije, Albanije i Makedonije, koji su zahtijevali smjenu ministra za zajednice i povratak u privremenoj vladi Kosova Aleksandra Jablanovića i proglašenje kombinata Trepča "javnim dobrom Kosova", javio je izvještač Srne. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije