Ex -Yu

Poplave u Srbiji: Najkritičniji period tek predstoji

Poplave u Srbiji: Najkritičniji period tek predstoji
Poplave u Srbiji: Najkritičniji period tek predstoji

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao je da dugoročne meteorološke prognoze predviđaju nastavak padavina, zbog čega tek predstoji najkritičniji period na područjima zahvaćenim poplavama u Srbiji.

"U toku noći bilo je više intervencija na teritoriji Srbije. Imali smo nekoliko evakuacija u Prokuplju. Ispumpavamo vodu u Lučanima. Zbog najavljene kiše sve ukazuje da će se stanje sa vodostajem pogoršati tokom dana i noći između subote i nedjelje", rekao je Marić, a prenosi RTRS.

On je naveo da su pripadnici Sektora za vanredne situacije prošle noći imali više intervencija na crpljenju vode, prije svega u Ribnici, te da se bilježi porast vodostaja Ribnice, Žičke i Jošaničke rijeke, prenose beogradski mediji.

Prema Marićevim riječima, Zapadna Morava i Ibar su, takođe, u porastu, ali su još u koritima.

"U Prokuplju smo imali intervencije u toku noći, izlile su se Banjska i Lukovska reka u polja, a u prekidu je i put za Lukovsku banju", potvrdio je Marić.

On je rekao da su pripadnici Sektora i zaposleni u Direkciji za izgradnju i u komunalnim preduzećima u Kuršumliji cijele noći džakovima pijeska bez uspjeha pokušavali da spriječe da u kuće prodre voda, čiji je nivo porastao gotovo za metar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije