Ex -Yu

Poplavni talas u naredna dva dana

Poplavni talas u naredna dva dana
Poplavni talas u naredna dva dana

BEOGRAD - Na sjednici Vlade Srbije danas je upozoreno na opasnost od novog poplavnog talasa u već poplavljenim područjima, koji se očekuje u naredna dva dana, te su predložene mjere za što bržu sanaciju nastale štete.

Na sjednici posvećenoj situaciji na poplavljenim područjima donesena je odluka da lokalne vlasti u narednih nekoliko dana izvjeste Vladu Srbije o procjeni štete i hitnim potrebama domaćinstava koja su najviše stradala, da bi se što prije uputila neophodna pomoć.

Ministri koji su obišli opštine na čijim teritorijama je pričinjena najveća šteta, naveli su da u poplavljenim područjima u Srbiji, poslije povlačenja vode, prijeti opasnost od klizišta.

Zaključeno je da u što kraćem roku treba obnoviti uništenu infrastrukturu ili osposobiti alternativne puteve do odsječenih područja, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Naglašeno je da su preduzete sve mjere da bi se obezbijedila pravovremena zdravstvena zaštita i spriječila eventualna epidemija poslije povlačenja vode.

Na sjednici Vlade Srbije ocijenjeno je da problem izlivanja rijeka treba da se rješava sistematski i strateški, uz potpunu kontrolu trošenja sredstava uloženih u tu namjenu, kao i kontrolu sredstava za nadoknadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije