Ex -Yu

Postupak protiv ministra Gašića zbog sukoba interesa

Postupak protiv ministra Gašića zbog sukoba interesa
Postupak protiv ministra Gašića zbog sukoba interesa

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak utvrđivanja sukoba interesa u slučaju potpredsjednika SNS i ministra odbrane Bratislava Gašića, rečeno je u toj agenciji.

Postupak se vodi zbog tvrdnji da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Gašići imaju dvije reklamne agencije, jednu firmu za proizvodnju televizijskog programa i tri televizije, prenio je nedjeljnik "Vreme".

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije sukob interesa je kada funkcioner ima privatni interes koji može da utiče na "postupanje funkcionera u vršenju javne funkcije, odnosno službene djelatnosri na način koji ugrožava javni interes".

Zakon dalje navodi da se javni interes ne smije podrediti privatnom interesu, koji je definisan kao bilo kakva korist za funkcionera ili povezano lice.

Nedjeljnik podsjeća da je Savjet za borbu protiv korupcije nedavno objavio izvještaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija, koji, između ostalog, pokazuje da njegova Televizija Plus, zbog višegodišnje blokade računa, posluje preko firme njegove žene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije