Ex -Yu

Potpisan sporazum, kraj štrajka prosvjetara u Srbiji

Potpisan sporazum, kraj štrajka prosvjetara u Srbiji
Potpisan sporazum, kraj štrajka prosvjetara u Srbiji

BEOGRAD - Petomjesečni štrajk prosvjetnih radnika okončan je nakon što su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i dva sindikata, Unije sindikata prosvjetnih radnika Srbije (SPRS) i Sindikata radnika u prosvjeti Srbije (SRPS), potpisali sporazum uz posredovanje Republičke agencije za mirno rješavanje radnih sporova.

Kako je rekao miritelj Živko Kulić, posredovanje Agencije bilo je u najboljem interesu ne samo strana u sporu nego, prije svega, učenika i njihovih roditelja.

"Agencija je u martu doprinela ponovnom otpočinjanju i današnjem uspešnom okončanju pregovora Ministarstva prosvete i dva reprezentativna sindikata u prosveti, koji po završetku prethodnog pregovaračkog ciklusa nisu potpisali Poseban kolektivni ugovor, niti Sporazum o rešavanju spornih pitanja", rekao je Kulić, a saopšteno je iz Agencije.

U saopštenju se podsjeća da je na samo dva sastanka usaglašen tekst Posebnog kolektivnog ugovora i potpisana Preporuka kojom su riješena sva sporna pitanja u vezi s kolektivnim pregovaranjem i donošenjem Posebnog kolektivnog ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije