Ex -Yu

Potresno svjedočenje sina Olje Bećković: Svi smo govorili Dušanu da uspori

Potresno svjedočenje sina Olje Bećković: Svi smo govorili Dušanu da uspori
Potresno svjedočenje sina Olje Bećković: Svi smo govorili Dušanu da uspori

"Bili smo veseli u kolima. Ne znam da li je Dušan prebrzo vozio, ali se sećam da smo mu govorili da malo uspori. Sedeo sam pozadi i, kao ni ostali u automobilu, nisam ni naslutio nesreću. Onda sam samo odjednom osetio da je vozilo "poletelo", a koji tren kasnije našli smo se u reci. Nastao je haos, jauci, zapomaganje..."

Izgovorio je ovo, kako "Novosti" nezvanično saznaju, u četvrtak u Palati pravde Luka Višnjić (20) jedan od troje preživjelih putnika BMV za čijim volanom je bio Dušan Jovanović (19), a koji je 22. novembra sletio u Dunav na Adi Huji, kada su poginuli Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20). Sin novinarke Olje Bećković u svom iskazu pred Višim tužilaštvom u Beogradu priznao je da su prije tragedije on i njegovi prijatelji pili alkohol, ali da su "bili umjereni".

Višnjić je saslušan kao svjedok, a na zakazano saslušanje kasnio je petnaestak minuta. Tako se, oko 12.45, ovaj mladić obreo ispred beogradske Palate pravde, u koju je pravo iz taksija bukvalno utrčao. Gotovo sat vremena Višnjić je davao iskaz koji je bio, kako saznajemo, identičan onom iz prethodnog postupka, odnosno onom datom policiji, koja je nakon nesreće obavila uviđaj na Adi Huji.

"Četvoro mojih prijatelja već je bilo u jednom kafiću na Dorćolu, kada sam im se i ja naknadno pridružio. Lepo smo se družili, a onda smo odlučili da krenemo dalje u provod. Kamo sreće da nismo. Kada je vozilo uletelo u Dunav, svi smo pokušavali da se spasemo. Nažalost, nisu svi uspeli. Sve ovo je strašno za mene i dok sam živ, neću zaboraviti to jutro", rekao je Višnjić vidno uzbuđen i potresen, istakavši da se ne pridružuje krivičnom gonjenju Jovanovića.

Nakon ovoga svjedok je ponovio da su im odmah u pomoć pritekli i "neki ljudi koji su se našli u blizini, kao i da je i sam vozač takođe činio sve da spasi prijatelje".

U ovoj nesreći, Luka je zadobio tešku povredu ruke, zbog čega je operisan. Prošle nedjelje, trebalo je zajedno sa Milicom Jokić, koja je takođe preživjela nesreću, da se pojavi na saslušanju u Palati pravde. To, međutim, nije učinio jer je u vrijeme kad je bilo zakazano saslušanje, kako je rekao, bio na terapiji.

Prije Višnjića nadležno tužilaštvo saslušalo je i Milicu, dvojicu policajaca koji su prvi pohitali unesrećenima u pomoć, a urađeno je i saobraćajno vještačenje BMV-a koje je pokazalo da je automobil bio ispravan.

Inače, nadležni u Višem tužilaštvu će, kako nezvanično saznajemo, u nastavku istrage saslušati i porodice stradalih u nesreći. Kada će oni dati svoje iskaze, još nije poznato.

Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja i gimnazijalci apelovali su na mlade vozače da u alkoholisanom stanju ne sjede za volanom!

Tako će, kako je saopšteno na tribini "Mladi, alkohol i (ne)bezbjednost u saobraćaju" u Trećoj beogradskoj gimnaziji, zaštititi sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Novi advokat Dušan Jovanović, koji se tereti da je kobnog jutra, vozeći neprilagođenom brzinom, pijan i bez vozačke dozvole, odgovoran za nesreću na Adi Huji, i dalje je u teškom psihičkom stanju i pod stalnim nadzorom ljekara i čuvara u Centralnom zatvoru.

Istovremeno, kako "Novosti" saznaju, njegovi roditelji angažovali su advokata koji će ga ubuduće braniti. Riječ je o Zoranu Peroviću.

"Tačno je da sam prihvatio da zastupam Dušana. Međutim, u predmet neću ulaziti niti prisustvovati saslušanjima sve dok traje štrajk advokata", rekao je kratko Perović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije