Ex -Yu

Požar kod Šibenika se proširio i razdvojio

Požar kod Šibenika se proširio i razdvojio
Foto: Ilustracija | Požar kod Šibenika se proširio i razdvojio

ŠIBENIK - Vazdušne i zemaljske vatrogasne snage i dalje se bore s vatrom kod Šibenika koja im zadaje sve više problema.

Na terenu je 83 vatrogasaca, a situacija je tim gora jer se vatra razdvojila, kazao je za Hinu zapovjednik Javne vatrogasne službe Šibenik Volimir Milošević. 

"Sada imamo dva vatrena fronta, jedan ide prema Raslini, a drugi prema Zatonu tako da sad branimo oba naselja, a kakav ćemo uspjeh imati - vidjećemo", rekao je Miloševića. 

Dodao je i da je vatrena linija jako razvučena te da su vazdušne zračne snage i vatrogasci koncentrisani na odbranu objekata. 

Do sada je, ističe, opožareno više od 200 hektara, a za sada nema potrebe za evakuacijom građana, iako su upozoreni da se ponašaju savjesno i uklone iz dvorišta i oko kuća zapaljive stvari.

Protivpožarne vazdušne snage Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz Zemunika kod Zadra ranije su upućene na novo požarište Zaton na prostoru Šibenika gdje u gašenju učestvuju tri kanadera i tri ertraktora, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo odbrane.

Požar je primjetio pilot ertraktora dok je bio u izviđanju, pa je gašenje veoma brzo počelo.

Istovremeno, pilot je uočio i požar na lokaciji Galovac-Gorica u Zadarskoj županiji, kojeg su dva kanadera i jedan ertractor uspjeli vrlo brzo da stave pod kontrolu, prenosi Hina.

Zbog loše vidljivosti, tri kanadera, koja su upućena na požarište Svilaja, povučeni su zbog loše vidljivosti i zadimljenosti prostora iznad požarišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije