Ex -Yu

Preko mosta samo pješaci iz Zvornika i Malog Zvornika

Preko mosta samo pješaci iz Zvornika i Malog Zvornika
Preko mosta samo pješaci iz Zvornika i Malog Zvornika

ZVORNIK- Most kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića preko Drine, koji služi kao granični prelaz za pješake između Zvornika i Malog Zvornika, odnosno Republike Srpske i Srbije, mogu, uz ličnu kartu, da prelaze stanovnici koji žive u pograničnom području Zvornika i Malog Zvornika, dok se ostala lica upućuju na granični prelaz u Karakaju.

Portparol Granične policije BiH Sanela Dujković pojasnila je da su rukovodioci granične policije Zvornik i nadležnih graničnih policija Srbije razmatrali primjenu Sporazuma između BiH i Srbije o pograničnom saobraćaju iz 2007. godine i usaglasili da se pojačane granične kontrole primjenjuju u skladu sa izbjegličkom krizom u regionu, ali i s ciljem sprečavanja prekograničnog kriminala na graničnom prelazu za pogranični saobraćaj Zvornik - Mali Zvornik.

Ona je rekla novinarima da je usaglašeno da se na ovom pješačkom prelazu omogući saobraćaj licima koja su obuhvaćena pograničnim područjem u skladu sa Sporazumom iz naseljenih mjesta iz BiH i Srbije.

"Sva ostala lica za prelazak granice mogu koristiti granični prelaz Karakaj", rekla je Dujkovićeva.

Prema njenim riječima, Granična policija će u narednom periodu inicirati aktivnosti Ministarstva bezbjednosti BiH, da se s ciljem pune primjene Sporazuma steknu potrebni uslovi za izdavanje pograničnih propusnica u BiH i Srbiji, čime će dodatno biti regulisano ovo pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije