Ex -Yu

Preminula trinaestogodišnja odbojkašica

Preminula trinaestogodišnja odbojkašica
Foto: Ilustracija | Preminula trinaestogodišnja odbojkašica

Trinaestogodišnja djevojčica M.M. kojoj je na treningu Ženskog odbojkaškog kluba Subotica pozlilo preminula je u gradskoj bolnici uprkos trosatnim naporima ljekara da joj se spasi život, prenijeli su u utorak subotički mediji.

Djevojčica je, kako je javila "Radio televizija Vojvodina" (RTV)  bila na prvom odbojkaškom treningu, a pozlilo joj je već nakon nekoliko minuta laganog zagrijavanja.

Oni koji su se zatekli u dvorani odmah su reagovali i pritekli joj u pomoć. Na mjesto događaja u rekordnom roku stiglo je i vozilo Hitne pomoći koje joj je ukazalo medicinsku pomoć i prevezlo je na Odjeljenje za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

"Nastavljene su započete mere kardiopulmonalne reanimacije, ali je i pored svih preduzetih dijagnostičko-terapijskih procedura koje su intenzivno preduzimane gotovo puna tri sata došlo do letalnog ishoda", saopštili su iz bolnice.

Tijelo preminule djevojčice biće poslano na obdukciju u Klinički centar Vojvodine kako bi bio utvrđen uzrok smrti članice Ženskog odbojkaškog kluba Subotica, prenosi Hina.

Prije tri dana, pod sličnim okolnosti, preminuo je Filip Matković, član Kickboxing kluba Omega iz Slavonskog Broda.

Nekoliko sati nakon što mu je pozlilo tokom meča na tradicionalnom kickboxing turniru Posavina Open Odžak 2018., a uprkos borbi ljekara za njegov život, 16-godišnji mladić je preminuo.

(Radiosarajevo.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije