Ex -Yu

Preminuo navijač Partizana

Preminuo navijač Partizana
Foto: Ilustracija | Preminuo navijač Partizana

BEOGRAD - Preminuo je navijač Partizana Demir Jukić (19), teško ranjen u sukobu sa navijačima Crvene zvezde početkom juna, saznaje B92.

Do sukoba navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde došlo je početkom juna kada je Jukić (19) upucan u stomak, a još jedna osoba je lakše ranjena u tuči. Jukiću je tada jedan metak završio u kičmi.

Grupu navijača Partizana tada je napala grupa navijača suparničkog kluba, a svJedoci su ispričali medijima da je više od 20 vozila bilo blokirano na raskrsnici Ulice Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Očevici su takođe naveli da je viđena grupa momaka kako automobilom dolazi na mJesto incidenta, naoružana štanglama.

Večernje novosti su prenijele svjedočenja stanara zgrade u kojoj je upucan 19-godišnjak. Oni su naveli da se "moglo naslutiti da će do sukoba doći", kao i da se u prethodnim danima na tom mestu okupljala grupa, koja nije pravila incidente.

Prema njihovim tumačenjima, do obračuna je vjerovatno došlo zbog nekoliko grafita crno-bijelih koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, uprkos tome što cijli kraj “pripada” jednoj grupi navijača Partizana.

Nakon toga među građanima organizovana je akcija davanja krvi za Jukića kojoj su se odazvali i navijači Velsa prije i nakon meča njihove reprezentacije sa reprezetancijom Srbije.

Policija se povodom ovog slučaja nije oglasila.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije