Ex -Yu

Prijava Slobodne Hrvatske protiv SDSS-a zbog podmićivanja birača

Prijava Slobodne Hrvatske protiv SDSS-a zbog podmićivanja birača
Prijava Slobodne Hrvatske protiv SDSS-a zbog podmićivanja birača

ZAGREB - Stranka Slobodna Hrvatska, koju čine bivši članovi "Živog zida", podnijela je danas krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca i Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo podmićivanja birača.

Slobodna Hrvatska podnijela je ovu prijavu zbog osnovane sumnje da su birači podmićivani da bi na izborima dali svoj glas kandidatu SDSS-a u Obrovcu.

"Vrijeme je da se ovakvoj praksi kršenja zakona i izvrgavanja ruglu demokratije stane u kraj bez obzira na to da li se radi o državljanima Hrvatske koji žive u Srbiji, BiH ili nekoj trećoj zemlji", navode iz Slobodne Hrvatske i poručuju da u ovom slučaju moraju da reaguju i državno tužilaštvo i sudovi.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac demantovao je ranije da su Srbi organizovano dovođeni u Hrvatsku iz Srbije i da im je plaćano kako bi glasali na proteklim lokalnim izborima u Hrvatskoj.

Pupovac, koji je i potpredsjednik SDSS-a, istakao je da je riječ o gnusnoj laži, te da nema saznanja o ovakvim navodima, prenose hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije