Ex -Yu

Pripadnici ROSU ispisivali UČK i psovali majku Srbima

Pripadnici ROSU ispisivali UČK i psovali majku Srbima
Pripadnici ROSU ispisivali UČK i psovali majku Srbima

GRAČANICA - Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policijske službe ROSU ispisali su sprejom UČK na dva objekta u centru Lapljeg Sela i psovali majku okupljenim Srbima.

Incident u ovom mjestu, nastanjenom isključivo Srbima, dogodio se oko 15 časova, a nakon reagovanja mještana i rukovodstva kosovske opštine Gračanica, pripadnici jedinice ROSU vratili su se automobila na lice mjesta i sprejom premazali ispisani naziv, psovali majku Srbima i zaprijetili da će ponovo doći.

Predsjednik opštine Gračanica Bojan Stojanović zatražio je pomoć Euleksa i Kfora zbog ove nesvakidašnje akcije specijalne jedinice ROSU koja je, u skladu sa dogovorom o organizovanju srpskih izbora, zadužena za bezbjednost.

On je rekao da je odmah nakon ove provokativne akcije kontaktirao sve međunarodne zvaničnike, Kosovsku policijsku službu i Kfor i da je dobio uvjeravanja da su pripadnici jedinice ROSU, koji su sa četiri vozila došli u Laplje Selo i ispisali grafite, pozvani u direkciju i da je u toku njihovo saslušanje.

"Dobio sam garancije da im neće biti dozvoljen ulazak u srpske sredine i da će se o bezbjednosti građana na području opštine Gračanica starati naša policijska stanica iz Gračanice i da će Kfor zajedno sa Euleksom povećati svoje prisusutvo, jer je očigledno, nekome stalo da provocira", rekao je Stojanović.

On je pozdravio smirenost Srba očevidaca akcije pripadnika ROSU, jer nisu reagovali iako je policija držala u njih uperene duge cijevi.

U centru Lapljeg Sela okupilo se nekoliko desetina mještana koji sumnjaju da je ovom akcijom jedinice ROSU najavljena serija incidenata na koje su pozivali i pozivaju pripadnici rasformirane Oslobodilačke vojske Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije