Ex -Yu

Pripadnik specijalne policije i njegova supruga pronađeni mrtvi, sin uhapšen

Pripadnik specijalne policije i njegova supruga pronađeni mrtvi, sin uhapšen
Pripadnik specijalne policije i njegova supruga pronađeni mrtvi, sin uhapšen

SPLIT- U porodičnoj kući u Čistoj Velikoj nedaleko od Vodica oko 11.15 sati pronađen je mrtav 45-godišnji pripadnik Specijalne jedinice policije iz Splita.

Iz šibensko-kninske policijske uprave potvrdili su da je ubijen 45-godišnjak. Policija je na širem području Čiste Velike pronašla i tijelo njegove supruge u vozilu. Ubistva nisu počinjena službenim pištoljem ubijenog pripadnika specijalne policije.  Nakon bijega uhapšen je sin koji se sumnjiči za ubistvo.

Policija ga je presrela na cesti kod Tribunja. Bio je u Mercedesu kojeg je policija tražila i htio je pobjeći, ali nije uspio. Ubijen je Marin Šunjerga i njegova supruga Silva, a uhapšen je njihov sin Tin Šunjerga.

Policija je u subotu stajala ispred kuće policajaca u Čistoj Velikoj, mještani su u šoku komentarisali tragediju dok su njihovim selom patrolirali policajci dugim cijevima. Nešto prije 15 sati među okupljenima se pronijela vijest da su “duge cijevi” i na ulicama Šibenika, u naselju Mandalini gdje živi djevojka 19-godišnjaka.

Počelo se nagađati kako se ondje u kafiću skriva osumnjičeni i kako ga policija traži. Oko 15.20 sati u smjeru policijske uprave prošlo je nekoliko blindiranih policijskih vozila. Istovremeno je bila okončana policijska blokada u Mandalini i interventna policija pustila je stanovnike da uđu u naselje, prethodno im pregledavši vozila.

Nagađa se da je mladić zločin počinio još u subotu i da je naveče izišao s društvom van, povjerivši se prijateljima kako je “učinio nešto grozno”. Policija je na intervenciju došla nakon što ih je nazvao šogor 45-godišnjaka kojemu je bilo neobično da mu se ni sestra ni ukućani ne javljaju na fiksni telefon.

Neslužbeno se spominje kako je 19-godišnjak evidentiran zbog problema sa narkoticima.

(večernjilist)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije