Ex -Yu

Prištinski mediji: Haradinaj i Mogerini u napetoj atmosferi

Prištinski mediji: Haradinaj i Mogerini u napetoj atmosferi
Foto: Tanjug/AP | Prištinski mediji: Haradinaj i Mogerini u napetoj atmosferi

PRIŠTINA - Sastanak političkih predstavnika Prištine, koje pedvodi premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, u Briselu, održan je danas u napetoj atmosferi, a najavljena zajednička konferencija za novinare otkazana je iz Ureda za štampu EU, prenijeli su prištinski mediji.

GazetaExpres onlajn je izvjestila da je na sastanku Savjeta za Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju glavna tema razgovora bila stopostotno povećanje tarifa na proizvode iz Srbije.

Kako se navodi, nema zvaničnog objašnjenja zbog čega je otkazana zajednička konferencija za novinare, a izvještač Expresa navodi da se moglo čuti da je sastanak Haradinaja sa zvaničicima EU prošao u napetoj atmosferi.

Podsjeća se da je ovo drugi put da EU nakon sastanak Savjeta za SSP otkaže konferenciju za novinare, što se dogodilo i prošle godine kada je, kako se navodi, Brisel izvršio pritisak na Prištinu da ratifikuje sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Haradinaj, inače, u Brisel otputovao sa odbijajućim stavom prema kompromisnom predlogu Brisela za privremeno ukidanje uvećanih poreza na robu iz Srbije.

Stav Haradinajeve vlade, dodaje se, je da stopostotno uvećane takse mogu biti ukinute samo ako Beograd prizna kosovsku nezavisnost.

Koha onlajn je prenijela da će umjesto konferencije za novinare Brisel izdati saopštenje o današnjem satanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije