Ex -Yu

Pritvor za starca koji je prijetio Kosorovoj

Pritvor za starca koji je prijetio Kosorovoj
Pritvor za starca koji je prijetio Kosorovoj

Istražni sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 66-godišnjaku uhapšenom nakon što je u ponedjeljak ujutro prijetio bivšoj hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor na vratima njenog stana.

Pritvor je zatražilo zagrebačko Opštinsko državno tužilaštvo koje je 66-godišnjaka, nakon ispitivanja, osumnjičilo za prijetnju.

Tužilaštvo je objavilo da je osumnjičeni u ponedjeljak oko 8,10 sati došao do stana bivše premijerke i, u namjeri da ju uplaši, pozvonio na ulazna vrata stana istovremeno prekrivši jednom rukom tzv. špijunku dok je drugom rukom i nogama lupao po vratima stana te galamio i prijetio.

"Njegove riječi i ponašanje su kod oštećenice izazvale osjećaj straha i zabrinutosti za njezin život i život članova njezine obitelji", saopšteno je iz tužilaštva.

U saopštenju se dodaje da je u vrijeme incidenta u stanu bila i majka bivše premijerke. Nakon događaja Kosor je medijima rekla da je riječ o muškarcu koji je već duže vrijeme "maltretira zivkajući je telefonom".

"Radi se o osobi koja mi sustavno prijeti, ali danas se prvi put pojavio pred mojim vratima. Pozvala sam policiju i oni su ga odveli. Činjenica jest da mene svi poznaju pa neki ljudi koji imaju poteškoća, koji su bolesni - targetiraju mene. To je jako neugodno, izložena sam prijetnjama, ta me osoba često zove s različitih brojeva, s govornica... Bilo je neugodno jutros, jako neugodno, ali moram pohvaliti policiju, vrlo brzo su došli... Ne znam što će biti dalje s tim slučajem", kazala je Kosor u ponedjeljak za N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije