Ex -Yu

Problemi za turiste: Morali da pozajme novac da sipaju gorivo

Problemi za turiste: Morali da pozajme novac da sipaju gorivo
Problemi za turiste: Morali da pozajme novac da sipaju gorivo

Srpski turisti su prvog dana od zatvaranja banaka u Grčkoj imali potpuno različita iskustva. Od toga da nisu primjetili da se išta promijenilo do problema sa plaćanjem karticom i podizanjem gotovine sa bankomata.

Porodica Garić ljetovala je u Haniotiju, a juče je krenula put Srbije. Ali, trebalo je napuniti rezervoar.

 Na ivici sam nerava. Muž je pokušao da natoči benzin, ali kada je pitao za karticu, rekli su mu da je aparat trenutno u kvaru. U blizini je bio bankomat, ali se ispostavilo da ne radi ili da na njemu nema novca. To nas je iznenadilo jer nismo primetili da se nešto dešava. Sreća, u vili do nas su odseli naši prijatelji, pa su nam pozajmili 200 evra kako bismo krenuli nazad u Srbiju", ispričali su juče za „Blic“ Garići.

Samo pedesetak kilometara dalje, na Sitoniji, drugom prstu Halkidikija, situacija potpuno drugačija. Porodica Đokić nije primjetila ništa čudno. Cijene su iste kao i prethodne godine, a niko ih nije upozorio da banke ne rade.

"Zaista nismo primetili ništa čudno. Zasad sve normalno funkcioniše i uživamo u letovanju", kaže M. Đokić.

Reporter Blica trenutno boravi na ostrvu Mikonos u Grčkoj, odakle javlja da je domaće stanovništvo napeto zbog novonastale situacije, ali da turisti nemaju nikakvih problema.

"Turisti na svojim karticama nemaju ograničenja. Mogu da plaćaju karticama na svakom mestu, a Grci samo u kešu. Banke su zatvorene, a ispred bankomata od jutra su konstantno veliki redovi. Ljudi su nervozni i napeti, za razliku od ugostitelja koji se trude da krizu drže dalje od očiju turista", kaže reporter Blica Ljubomir Tozev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije