Ex -Yu

Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću

Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću
Produžen pritvor Oliveru Ivanoviću

KOSOVSKA MITROVICA - Portparolka Euleksa Dragana Nikolić Solomon izjavila je danas da je lideru Građanske inicijative SDP OLiveru Ivanoviću produžen pritvor za još dva mjeseca.

Ivanoviću je produžen pritvor do 26. oktobra izjavila je Nikolić Solomon Tanjugu.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović danas je optužen da je na Kosovu počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom 1999. godine, za šta je zaprijećena kazna od pet godina do doživotne robije.

U optužnici koju je iznio na prvom ročištu šef Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova Džonatan Ratel navodi se da je Ivanović 14. aprila 1999. godine u Sjevernoj Mitrovici, kao vođa srpske paravojne policijske jedinice podsticao grupu podređenih pripadnika paravojnih snaga policije da počine ratne zločine protiv civila.

I ostaloj četvorici Srba Dragoljubu Delibašiću, ocu i sinu Iliji i Nebojši Vujačiću i Neobojši Lazoviću optužnicom prijete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je da je optužnica protiv Ivanovića i ostalih Srba iskonstruisana.

Valjić je novinare podsjetio da su se svi okrivljeni Srbi izjasnili da nisu krivi na današnjem prvom ročištu, zapitavši kako dručačije se mogu izjasniti kada su optužbe "potpuno lažne i iskonstruisane".

"To će se na ovom suđenju i dokazati, videli ste i da je sudija ostavila rok od 30 dana da podnesemo naše prigovore i predloge i mi ćemo to i učiniti, podnećemo prigovor protiv optužnice i tražiti da optužnica bude odbačena", rekao je Vlajić navodeći da će advokati uložiti prigovor na dokaze koje je javni tužilac predočio, te da će oni predložiti dokaze i ponuditi listu svedoka koje treba saslušati. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije