Ex -Yu

Proglašena vanredna situacija u Kuršumliji

BEOGRAD - Vanredna situacija zbog opasnosti od poplava, nakon Lučana, proglašena je i na području opštine Kuršumlija u Srbiji.

"Tokom protekle noći zbog izlivanja reke Toplice poplavljeno je desetak kuća u kuršumlijskom naselju Kastrat, a stanovnici su evakuisani", rekao je predsjednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić.

On je potvrdio da su Pripadnici sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, zaposleni u Direkciji za izgradnju i u komunalnim preduzećima u Kuršumliji, cijele prethodne noći sa džakovima pijeska bez uspjeha pokušavali da spriječe da u kuće prodre voda, čiji je nivo porastao za gotovo metar, prenose beogradski mediji.

"Situacija je veoma teška, jer vodostaj ovih reka ne jenjava, već je i dalje u porastu i preti da ugrozi još veći broj stambenih objekata u gradu, ali i u okolnim selima", rekao je Vidić.

On je naveo da je istovremeno zbog izlivanja rijeke Banjske kod Kuršumlijske Banje ugroženo šest seoskih domaćinstava, a put do te banje je neprohodan, jer je prekriven vodom.

Predsjednik opštine Lučani Mladomir Sretenović sinoć je donio odluku o proglašenju vanredne situacije na području te opštine.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je ranije danas da očekuje da najkritičniji period na područjima zahvaćenim poplavom tek uslijedi, jer meteorolozi najavljuju nastavak padavina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije