Ex -Yu

Pronađena tri ukradena mini kantrimena

Pronađena tri ukradena mini kantrimena
Pronađena tri ukradena mini kantrimena

BEOGRAD - Policija je u posljednjih dvadesetak dana, tragajući za vozilom koje je usmrtilo Luku Jovanovića na Brankovom mostu u Beogradu, pronašla tri ukradena mini kantrimena.

''Tokom potrage za vozilom, ali i za vozačem mini kantrimena koji je udario Luku Jovanovića, policija je krenula s proverama tih vozila, kao i s privremenim oduzimanjem vozila koja bi mogla da dođu u obzir da su ucestvovala u nesreći, rekao je za B92 Borislav Kovačević iz Odjeljenja za suzbijanje delikata na vozilima PU Beograd. 

"Oduzeli smo četiri takva automobila, od ta četiri za tri smo utvrdili da su ukradena u inostranstvu. Ukradena su u Austriji i to u poslednjih mesec dana", rekao je Kovačević i dodao da su kola na proveri. 

Ta vozila imala su lažne papire, sa drugim brojem šasije, iako u samim vozilima broj šasije još nije prekucan, a proverava se da li su oni koji su vozila posedovali, takođe imali falsifikovana dokumenta.

Prema njegovim riječima, najčešće i vozači imaju falsifikovana  lična dokumenta - prijave boravišta ili radne vize, a nekada i falsifikovane lične karte. 

"Iako su sva tri vozila ukradena u Austriji, i imala austrijske table, jedno vozilo je oduzeto sa bugarskim tablicama, a dva sa italijanskim - što potvrđuje priču sa falsifikovanjem, da bi se granica prešla", rekao je Kovačević i dodao da ih nije prošvercovala ista kriminalna grupa. 

Potraga za mini kantrimenom, vozilom kojim je izazvana nesreća u kojoj je poginuo Luka Jovanović, još traje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije