Ex -Yu

Pronađeno oko 100 kilograma skanka

Pronađeno oko 100 kilograma skanka
Foto: N.N. | Pronađeno oko 100 kilograma skanka

PODGORICA - Službenici crnogorske i albanske policije u srijedu su izveli zajedničku koordiniranu akciju koja je rezultirala pronalaskom i zapljenom oko 100 kilograma skanka na teritoriji Crne Gore i lišenjem slobode lica za koje se sumnja da je skank prethodno prokrijumčarilo u Crnu Goru na albanskoj teritoriji.

Naime, službenici Uprave policije MUP-a - Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su na osnovu saradnje sa službenicima granične policije Albanije, u priobalnom dijelu Skadarskog jezera, u reonu mjesta Božaj, pronašli 97 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, saopšteno je iz MUP-a Crne Gore.

Pretragom terena, u reonu mjesta Božaj, ispod magistralnog puta pripadnici MUP-a su u žbunju pronašli sakrivena četiri crna veća PVC džaka obmotana providnom PVC folijom u kojima se nalazila materija za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank.

U neposrednoj blizini džakova sa skankom, na obali jezera, policijski službenici su pronašli i limeno plovilo, dužine oko pet metara koje je, kako se sumnja, korišćeno za krijumčarenje pomenutih džakova sa skankom preko Skadarskog jezera, iz Albanije u Crnu Goru.

Službenici granične policije Albanije su na osnovu podataka koje su kolege iz Crne Gore razmijenile sa njima, na njihovoj teritoriji lišili slobode albanskog državljanina, za koga se sumnja da je počinio navedeno krivično djelo.

Skank je predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge Uprave policije Crne Gore radi daljeg postupanja. Saradnja graničnih policija Crne Gore i Albanije na ovom predmetu se nastavlja, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije