Ex -Yu

Pronašli treću žrtvu nesreće u Dubrovniku, za četiri osobe se još uvijek traga

Pronašli treću žrtvu nesreće u Dubrovniku, za četiri osobe se još uvijek traga
Pronašli treću žrtvu nesreće u Dubrovniku, za četiri osobe se još uvijek traga

DUBROVNIK - Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je kako su pronašli još jednu smrtno stradalu osobu. Nastavljaju potragu za preostale četiri nestale osobe.

U potrazi koja se odvija na širem području Koločepskog kanala trenutno su angažovana dva plovila lučkih kapetanija Ploče i Split te jedno plovilo Plovputa d.o.o.. U pomorsku potragu uključeno je i pet privatnih plovila te dva helikoptera iz sistema MUP-a i Obalne straže RH, dok se kopnena potraga na obalnim predjelima područja u obuhvatu potrage odvija u nadležnosti Policijske uprave Dubrovačko - neretvanske - saopštilo je Ministarstvo.

Po saopštenju Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture, službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak 25. aprila u 21.20 sati sudario se u Koločepskom kanalu s gumenom brodicom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Nesreća se dogodila u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.

Na mjestiu nesreće iz mora su spašene dvije osobe sa manjim tjelesnim povredama, a dvije pronađene osobe su mrtve.

U akciju potrage za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s ljekarskom pratnjom, službeni policijski brod te motorni trajekt Hanibal Lucić.

Putem obalne radio stanice Dubrovnik emituje se poruka „Mayday Relay“ prema svim učesnicima u pomorskom saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije