Ex -Yu

Pusić: Ne može biti ozbiljnijih slučajeva od "slučaja Bandić"

Pusić: Ne može biti ozbiljnijih slučajeva od "slučaja Bandić"
Pusić: Ne može biti ozbiljnijih slučajeva od "slučaja Bandić"

RIJEKA - Prva potpredsjednica hrvatske Vlade i ministar spoljnjih i evropskih poslova Vesna Pusić odbacila je danas tvrdnje da je otvaranje istrage protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića skretanje pažnje s važnijih slučajeva u zemlji i izvan nje, istakavši da od "slučaja Bandić", ako u njemu ima nečega, ne može biti ozbiljnijih slučajeva.

Na pitanje da li je Hrvatska mala zemlja za veliku korupciju, Pusić je ustvrdila kako sama činjenica da se istražuju slučajevi u kojima postoji sumnja na korupciju pokazuju suprotno, te da je Hrvatska zemlja koja ima snage i hrabrosti da se suoči s tim problemom.

"Zamka procesa sazrijevanja je kad se u pregovorima o članstvu u EU neprestano govori da je korupcija najgori neprijatelj i da je treba raščistiti, a kad se počne praktično raščišćavati onda vam vrlo često kažu - aha, evo vi imate korupciju" rekla je Pusić. "Ovaj najnoviji slučaj je najbolji primjer da neke stvari morate raditi zbog sebe. Ne zato da vas drugi hvale nego da za pet godina ljudi lakše odlučuju i poštenije vode javne poslove."

U istrazi će se pokazati hoće li "slučaj Bandić" završiti na sudu ali sama istraga USKOK-a pokazuje da imamo volju raščistiti te stvari, naglasila je ona. Na pitanje hoće li HNS tražiti nove izbore u Zagrebu, Pusićeva je odvratila da treba pričekati šta će istraga pokazati i u kojem smjeru ide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije