Ex -Yu

Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu, srpska lista treća

Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu, srpska lista treća
Ramuš Haradinaj proglasio pobjedu, srpska lista treća

PRIŠTINA - Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobjedu koalicije koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN", a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.

On je, na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija "Pan" ubjedljivo pobijedila.

"Jasna odluka obavezuje vladu Kosova", poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit "zemlje".

Koalicija "PAN" osvojila je 40 odsto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija "Klan Kosova" pozivajući se na izlazne ankete.

Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredjeljenje mogla da osvoji 30 odsto glasova, dok bi koalicija pod vođstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) trebalo da ima 27 odsto.

Srpska lista treća

Srpska lista treća je politička snaga na Kosovu, prema Centralnoj izbrnoj komisiji, na osnovu 35 odsto prebrojanih glasova.

Građanska incijativa Srpska lista osvojila je 16,16 odsto glasova.

Na prvom mjestu se nalazi koalicija koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN", a koju čine koalicija Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), Alijanska za budućnost Kosova (ABK - Haradinaj), Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija koja je osvojila 30,19 odsto glasova.

Demokratski savez Kosova, prema podacima CIK-a na osnovu 35 odsto izbrojanih glasova, osvojila je 17,23 odsto glasova, a Samoopredjeljenje 14,69 procenata.

Što se ostalih srpskih stranaka tiče Progresivna demokratska stranka 0,86, a Samostalna liberalna stranka Slobodana Petrovića osvojila je za sada 1,19 odsto.

Dalje Partija kosovskih Srba - Aktivna građanska inicijativa 0,09 odsto, Građanska inicijativa za prosperitet Kosova 0,06 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije