Ex -Yu

Ratni veteran zakucao ekser u šaku

Ratni veteran zakucao ekser u šaku
Ratni veteran zakucao ekser u šaku

VALJEVO - Ratni veteran Velimir Milošević iz Kruševca, koji sa svojim saboracima četvrti dan štrajkuje glađu u Valjevu, zakucao je danas iz protesta ekserom dasku u svoju šaku.

Milošević je to uradio u ime svih boraca Srbije, jer država ignoriše zahtjeve onih koji su je branili, rekao je Tanjugu predsjednik valjevskog udruženja boraca Ljubomir Bradić.

Bradić je dodao da se povrijeđeni ratni veteran, nakon što su mu doktori valjevskog Urgentnog centra izvadili ekser iz ruke, osjeća dobro.

On je dodao da je Milošević za ruku prikovao dasku na kojoj piše "Vučiću, hvala ti što mislis o borcima".

"Niko ne odobrava radikalne poteze, znamo da nema novca, ali tražimo ono što nam je obećano, a to su zakon o boračkoj zaštiti i zdravstvene knjižice", rekao je Bradić.

Predsjednik Saveza udruženja boraca od '90. do '99. godine Dejan Nikolić rekao je Tanjugu da ne odobrava samopovređivnje, da se na taj način ne mogu riješiti problemi, ističući da su srpski borci dovoljno puta ranjeni u ratovima.

Predstavnici nekoliko udruženja boraca iz sukoba tokom devedesetih godina prošlog vijeka u Valjevu štrajkuju glađu, tražeći isplatu ratnih dnevenica i hitnu ovjeru zdravstvenih knjižica.

Borci traže i donošenje Zakona o ratnim vojnim invalidima kao i  Uredbe o zapošljavanju djece ratnih vojnih invalida.

Štrajk glađu organizovan je u prostorijama valjevskog udruženja boraca ratova od 1990. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije