Ex -Yu

Roditelji nestale djevojčice: Vratiće se naša Tijana

Roditelji nestale djevojčice: Vratiće se naša Tijana
Roditelji nestale djevojčice: Vratiće se naša Tijana

SUBOTICA - Šesti je dan potrage za Tijanom Jurić (15) iz Subotice. Njeni roditelji Mirjana i Igor sa zebnjom dočekuju svaki novi dan.

Nadaju se da će im neko javiti da je njihova ćerka dobro i da će opet biti u porodičnom domu, prenosi Politika.

Tijanina majka, kaže da pretrne kada samo pomisli u kakvim okolnostima se sada nalazi njena djevojčica.

O svojoj kćerki govori sa mnogo nježnosti. Kaže da je Tijana dijete koje joj se nikada nije suprotstavilo, niti je slagalo, ni za ocjenu, ni za bilo šta drugo.

Djevojčica je sa majkom provodila mnogo vremena jer otac Igor posljednjih nekoliko godina radi u Belgiji. Dogovor između supružnika bio je da otac zarađuje, a majka brine o ćerkama Saški i Tijani. Danonoćno je bdila nad njima:

''Tijana je išla u subotičku muzičku školu. Svaki dan sam je pratila i sačekivala. Ona je tako želela. Osećala sam da joj moje prisustvo i podrška mnogo znači. Poznajem sve njene prijatelje. Dovoljno mi je da vidim da ta deca danima ne spavaju i da su podrška jedni drugima, pa da budem sigurna da su to pravi prijatelji, lepo vaspitana deca, koja zajedno sa nama broje dane i čekaju vesti o Tijani. Patimo zajedno'', ispričala je majka nestale djevojčice.

''U petak u četiri sata se vratila sa mora. Došla je kući i u pola osam vozom pošla za Bajmok. Rekla sam joj da ostane kod kuće da se ispričamo, a ona mi je odgovorila: „Pričaćemo sutra kada ti dođeš u Bajmok, a sada moram da idem da se vidim sa drugovima”. Došla je i javila mi se:„Mama, stigla sam!”. Tada sam je poslednji put čula'', priča majka Mirjana.

Zvuk telefona te noći preokrenuo joj je život. Javili su da joj je kćerka nestala.

Tijana je završila osmi razred. Upisala je srednju muzičku školu. Dugo svira violončelo i dobitnik je brojnih republičkih i međunarodnih nagrada. Tijana Jurić posljednji put viđena je u noći između prošlog petka i subote, na putu ka Sportskom centru „Rata” kada se oprostila od svojih drugova.

Budući da se nije odazivala na telefon, niti se javila babi i dedi, kao ni drugovima, a nije imala običaj da kasni, potraga za njom počela je poslije pola sata. Na terenima „Rate” okupilo se pedesetak Tijaninih drugova i drugarica, grupa roditelja i članovi njene porodice. Na putu koji vodi prema Sportskom centru, pronađena je bjela „startas” patika za koju drugovi i drugarice sa kojima se družila, kao i članovi porodice tvrde da je njena. U potragu za djevojčicom ubrzo se uključila i policija.

Članovi porodice nestale Tijane Jurić izrazili su zahvalnost policiji koja intenzivno radi na njenom pronalaženju. Posebnu zahvalnost, porodica iskazuje ministru Nebojši Stefanoviću koji je bio u Bajmoku i lično se zauzeo za pronalaženje petnaestogodišnje devojčice

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije