Ex -Yu

Rudan: "Oluja" je kada je Hrvatska očišćena od Srba

Rudan: "Oluja" je kada je Hrvatska očišćena od Srba
Rudan: "Oluja" je kada je Hrvatska očišćena od Srba

ZAGREB - Hrvatska novinarka i pisac Vedrana Rudan kaže da ne zna šta je zvanična definicija "Oluje", ali zna šta je "Oluja" kada je nekoliko hiljada hrvatskih vojnika iz Hrvatske protjeralo 200.000 ili 300.000 Srba, odnosno kada je uz blagoslov Amerikanaca Hrvatska očišćena od Srba, a njihove kuće spaljene.

Na svom blogu povodom obilježavanja dvije decenije od hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", Rudanova primjećuje da će i nakon toliko godina "presiromašni građani Hrvatske platit slavlje jednog od najvećih hrvatskih poraza, 'oslobađanje' Lijepe Naše koja nikad nije bila i nikad neće biti ni lijepa ni naša".

"Hrvatska je teren u šapama nekolicine kriminalaca. Kad kažem kriminalci, mislim na vlasnike banaka koji su pobili nekoliko stotina hiljada građana Hrvatske. Osim vlasnika banaka od života nas oslobađaju tajkuni koji su prije 'oslobođenja' Hrvatske bili opskurni likovi...: šoferi autobusa, trgovci karanfilima, monteri centralnog grijanja… Ukratko, smrdljivi jugoslavenski šljam", napisala je Rudanova.

Za "najhrabrije" hrvatske generale kaže da su "bili i ostali ratni zločinci".

"Osim što imamo generale ubice Lijepa Naša ima kriminalce i drugih profila. Imamo trgovce fudbalerima koji izlazak iz istražnog zatvora plaćaju milonima evra. Imamo gradonačelnika Zagreba koji se ponaša kao da mu je Zagreb poklonio ćaća...", nabraja Rudanova.

Hrvatska, dodaje, ima i uvaženog predsjednika suda, koji javno izjavljuje da svom uglednom prijatelju, blago rečeno suspektnom kriminalcu, ne bi sudio.

"Šminkeru, ja te plaćam da sudiš, ne da daješ intervjue češće nego trenutno najpopularnija hrvatska pjevaljka", napisala je, uzmeđu ostalog, Rudanova na svom blogu povodom godišnjice akcije "Oluja".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije