Ex -Yu

Rumun uletio u firmu i ubio Srpkinju

Rumun uletio u firmu i ubio Srpkinju
Rumun uletio u firmu i ubio Srpkinju

Jedna državljanka Srbije je poginula, a dvoje državljana Srbije je povrijeđeno u fabrici Leoni u rumunskom gradu Pitešti.

Kako prenose rumunski mediji, 22-godišnji muškarac Andrej Kristijan Karamelea, takođe zaposlen u Leoniju automobilom je uleto u grupu ljudi koja se nalazila na fabričkom posjedu u selu Arges Baskov.

Srpska državljanka je u Rumuniji boravila na obuci. Navedeno je i da je od petoro povrijeđenih dvoje radnika iz Srbije. Jedan ima povrede glave.

Iz Ambasade Srbije u Rumuniji je rečeno da se još čeka na potvrdu ovih informacija.

"Među povređenima je sedam ili osam ljudi. Tu su i tri naše radnice i jedna je nažalost preminula. Druge dve su povređene, jedna teže, a jedna lakše", kažu u Leoniju za "Južne vesti". 

Kako kažu u ovoj fabrici poginula je I. I. (28) iz Niša, dok su povrijeđene A. R. (29) i B. G. (33). 

Mediji su prenijeli i da je automobilom upravljao Andrej-Kristijan Karamelea, koji je zaposlen u Leoniju na određeno vrijeme, kao i da je vozačku dozvolu dobio prije godinu i po dana. 

Rumunski mediji ističu i da je moguć uzrok tragedije to što je 22-godišnjak dobio otkaz i želio da se osveti zbog toga.

Uzroci tragedije se ispituju, sumnja se da je mladić želio da impresionira nekoga tako što će voziti automobil u krug, ali se sve završilo katastrofalno. 

On ima policijski dosije, prenijeli su mediji. 

"Stravičan incident se dogodio nekoliko minuta prije 10 sati. Mladić je vozio auto marke BMW, želio je da se pokaže radnicima Leonija koji su imali pauzu za obrok, u jednom trenutku je dostigao brzinu od 80 km/h i uletio pravo među stolove gdje je sjedilo oko pedesetak radnika", navode rumunski mediji. 

Dodaje se i svjedočenje Dumitrua Andreja Adelina, koji je alarmirao policiju. 

"Bio sam nekoliko metara od mjesta tragedije. Vidio sam da dolazi iz pravca nekih kamiona, odjednom je skrenuo desno i udario direktno u ljude. Žena je podletjela pod auto i preminula na licu mjesta", naveo je očevidac. 

Posljednjih godina zaposleni u "Leoniju" u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove njemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije