Ex -Yu

SNS: Sramno da bilo ko iz DS priča o Kosmajcu

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da nadležni organi u Srbiji rade svoj posao u skladu sa Ustavom i zakonskim ovlašćenjima, kad je to potrebno, a ne kad poželi ili naredi Demokratska stranka.

Reagujući na saopštenje demokrata u kojem pitaju premijera i ministra policije zašto za Dragoslavom Kosmajcem, koji je označen kao najveći trgovac drogom u regionu nije raspisana potjernica, SNS navodi da demokrate i dalje žive u prošlosti i "vjeruju da političke partije, kao u vrijeme njihove vladavine, hapse, vrše istrage, podižu optužnice, sude i presuđuju".

SNS dodaje i da je "apsolutno sramno" da bilo ko iz DS priča o Kosmajcu jer je u vrijeme dok su demokrate bile na vlasti "bila javna tajna da je Kosmajac najveći narkodiler".

"Koliki je stepen tolerancije demokrata prema kriminalu i korupciji, i kolika je bila njihova briga o građanima i državi, pokazuje činjenica da je bilo neophodno da se vlast u Srbiji promeni, pa da građani, tek sa dolaskom SNS imaju priliku da vide da su svi jednaki pred zakonom, da niko nije izuzet iz istrage, i da konačno saznaju istinu o svemu i svakome", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je jedan od primjera za to Darko Šarić, koji se u vrijeme vladavine demokrata šetao po svijetu, a sada je u zatvoru.

"Demokratska stranka je poslednja koja treba da priča o kriminalu i korupciji, jer dok su oni bili na vlasti u Srbiji su se svakodnevno dešavale pljačkaške privatizacije, rasipali državni resursi, urušavala država i razarale apsolutno sve institucije", navode naprednjaci.

SNS će učiniti sve da se ojačaju urušene institucije u Srbiji i da više niko nikada ne strepi da će izgubiti radno mjesto zato što je odgovorno radio svoj posao.

DS je ranije danas upitala premijera i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vučića i Nebojšu Stefanovića zašto za Dragoslavom Kosmajcem, koji je označen kao najveći trgovac drogom u Srbiji i regionu, nije raspisana ni potraga ni potjernica.

Funkcioner DS Vladimir Todorić u pismu dostavljenom medijima pita da li je moguće da su postojali takvi dokazi "koji su bili dovoljni da se zbog toga što Dragoslav Kosmajac nije uhapšen" predsjednik Republike obrati naciji, premijer uznemiri javnost oko stanja u policiji i ministar unutrašnjih poslova formira Radnu grupu za popis imovine, a ne preduzmu koraci ka njegovom lišavanju slobode u zemlji ili inostranstvu.

Todorić kaže da DS zahtijeva i da se objasni javnosti zašto je dozvoljeno da osoba označena kao najveći narko-diler slobodno napusti zemlju i zašto nije raspisana potjernica na osnovu koje bi ga Crna Gora zadržala u pritvoru umjesto što je danas na slobodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije