Ex -Yu

SVM će imati državne sekretare u više ministarstava

SUBOTICA - Predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara /SVM/ Ištvan Pastor izjavio je da će ta stranka u novoj vladi Srbije imati državne sekretare u više ministarstava.

Pastor je na konferenciji za novinare u Subotici rekao da će se ti državni sekretari baviti infrastrukturom, poljoprivredom, privredom, socijalnim pitanjima i zdravstvom.

On je objasnio da SVM ne želi potpredsjedničko ili ministarsko mjesto u vladi iako joj je to bilo ponuđeno u razgovorima sa Srpskom naprednom strankom /SNS/.

Kada je riječ o ulozi SVM u Skupštini Srbije, Pastor je rekao da je ta stranka zatražila da ima članove u više skupštinskih odbora i potpredsjednička mjesta u odborima za privredu i evrointegracije.

On je naveo da je SVM zainteresovan i za pozicije u državnim preduzećima i organima, što će biti precizirano u narednim danima i sedmicama, kao i da postoji šansa da ta stranka da stručnjaka koji će biti u najužem timu budućeg premijera Aleksandra Vučića.

"Time bismo imali mogućnost da promovišemo projekte koji su zajednički i projekte koji su za nas od posebnog značaja. O tome sa prethodnim partnerima nismo mogli da razgovaramo i da se dogovorimo", istakao je Pastor.

Lider SVM je dodao i da postoji mogućnost da ta stranka delegira ambasadora u nekoj od značajnijih zemalja.

On je najavio da će koalicioni sporazum sa SNS-om biti potpisan sredinom sljedeće sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije