Ex -Yu

Sa 17 automobila pokušali da prokrijumčare 68 migranata iz Srbije

Sa 17 automobila pokušali da prokrijumčare 68 migranata iz Srbije
Sa 17 automobila pokušali da prokrijumčare 68 migranata iz Srbije

BEOGRAD - Policija je uhapsila više osoba koje su sa 17 automobila pokušala da pokrijumčare 68 migrana afro-azijskog porijekla u Mađarsku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović.

On je na konferenciji za novinare rekao i da su oni otkriveni prošle noći u akcijama policijskih službenika Regionalnog centra Granicne policije prema Mađarskoj.

"Otkriveno je ukupno 17 vozila kojima su upravljali državljani Srbije sa ukupno 68 osoba afro-azijskog porekla koji su nameravali da ilegalno pređu granicu", rekao je Stefanović.

Prema njegovi riječima, iste večeri na graničnom prelazu Batrovci oko 23 sata na izazu iz Srbije, policijski službenici su u automobilu FIAT punto, kojim je upravljao držvaljanin Bugarske, pronašli 2,3 kilograma marihuane.

Stefanović je rekao da je ta droga, spakovana u pet paketa pronađena u rezervnom točku, a da je bugarski državljanin sproveden nadležnom tužiocu.

"Na graničnom prelazu Gradina u 21.15 od držvaljanke Nemačke turskog porekla oduzeto je 90.000 evra, a od dva turska držvljanina, rano jutros oduzeto je 37.000 evra i 894 grama zlatnog nakita vrednog 2,15 miliona dinara", rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije