Ex -Yu

Sabo osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora

Sabo osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora
Sabo osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora

OSIJEK - Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo danas je na osječkom Županijskom sudu nepravomoćno proglašen krivim za podmićivanje HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i Radivoja Đurića i osuđen na jednu godinu i četiri mjeseca zatvora.

Izricanjem nepravosnažne presude okončan je prvost sudski postupak, započet 13. maja ove godine, a u toku je čitanje obrazloženja presude.

Uskokova Optužnica teretila ga da je prošle godine, nakon neuspjelog konstituisanja vukovarskog Gradskog vijeća, u namjeri da SDP-u osigura većinu, vijećnici Budimir ponudio mjesto člana Nadzornog odbora u firmi "Borovo", mjesto predsjednice gradske komisije za evropke integracije, uz pripadajuće naknade, te novčane naknade od 10, 20, i 50 hiljada kuna, kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću. Marija Budimir je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Optužnica je Sabu teretila i da je HDZ-ovu vijećniku Đuriću ponudio da će mu supruzi Ružici osigurati posao glavne sestre u vukovarskoj bolnici, a sinu posao direktora Hrvatskoga radija Vukovar i zaprijetio da će, ako Đurović odbije surađivati, njihov sin Siniša ostati bez posla na toj radijskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije