Ex -Yu

Sam očistio korito rijeke Toplice

BEOGRAD - Miodrag Mihajlović iz Kuršumlije sam je izvadio 30 kamiona smeća iz korita rijeke Toplice u namjeri da joj vrati stari sjaj.

Mihajlović je smeće odložio na svoje imanje jer nije imao novca za odlaganje na gradsku deponiju, a do sada je na čišćenje potrošio 250.000 dinara, javljaju beogradski mediji.

On je tokom poslednja dva mjeseca očistio više od pola kilometra riječnog korita, iako mu je vodni inspektor zabranio da siječe stabla u riječnom koritu da se obala rijeke ne bi urušila.

Mihajlović je poslije zabrane prekinuo čišćenje na kratko, a onda je prodao dva kamiona kao staro gvožđe i dobio 170.000 dinara koje je uložio u čišćenje rijeke i uređenje korita.

"U reku su svi bacali sve i svašta, danonoćno sam je čistio skoro dva meseca. Kamione sam prodao u staro gvožđe da bih imao novca da nastavim da čistim reku. Cilj mi je da vratim stari sjaj Toplici i da skrenem pažnju na očuvanje životne sredine građanima i svima koji su zaduženi za ekologiju", rekao je Mihajlović.

On je naveo da odlaganje jednog kamiona smeća na gradsku deponiju košta 5.000 dinara, a da on nije imao novca za odlaganje 30 kamiona, pa je đubre odložio na svoje imanje, dio je zakopao, a kabasto smeće ostavio je na površini.

"Da odložim 30 kamiona smeća na gradsku deponiju, koštalo bi me 150.000 dinara. Nisam imao taj novac, pa sam se dosetio da moje imanje, koje nije plodno, posluži za odlaganje svega što sam izvadio iz reke", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, za angažovanje teških mašina, kupovinu nafte i ostale troškove za dva meseca je potrošio oko 250.000 dinara.

Mihajlović je do sada očistio riječno korito pored svog imanja i napravio stazu za šetanje. Plan mu je da na proljeće zasadi travu i nova stabla pored rijeke Toplice i da postavi klupe za sjedenje. Projekt čišćenja je nazvao "Zelena oaza Kuršumlije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije