Ex -Yu

Samoopredeljenje crvenom bojom na policju, uhapšena poslanica

Samoopredeljenje crvenom bojom na policju, uhapšena poslanica
Foto: Screenshot | Samoopredeljenje crvenom bojom na policju, uhapšena poslanica

PRIŠTINA - Poslanice i aktivistkinje pokreta "Samoopredeljenje" organizovale su danas performans ispred glavne stanice Kosovske policije u Prištini, nezadovoljne načinom na koji policija reaguje na nasilje nad ženama i tom prilikom su stanicu gađale crvenom farbom.

Tokom skupa, kome je prisustvovalo desetine aktivistkinja Pokreta, uhapšeno je osam aktivistkinja i poslanica Saranda Bugujevci, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Prije nego što je uhapšena, Bogujevci je okupljenima rekla da je policija trebalo da reaguje u slučaju nedavnog ubistva majke i ćerke u Ðakovici, koje je ubio supružnik.

Aktivistkinja Samoopredeljenja Auljona Bitići izjavila je da je bezbjednost žena urgentno pitanje jer nadležni organi ne uspijvaju da ih zaštite.

"Niko u policiji ne snosi nikakvu odgovornost za slučaj. Današnji slogan je 'Policija ima krv na rukama'. Država je napustila žene. Na Kosovu se ništa ne preduzima da se uspostavi pravda. Institucije se ne bave prioritetnim slučajevima. Niko od policajaca ne odgovora za slučaj žene koja je ubijena, zajedno sa svojom devetogdišnjom ćerkom prošle nedelje. Iako je žrtva apelovala za pomoć, policija je nije zaštitila. Niko ne preuzima odgovornos", rekla je Bitići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije