Ex -Yu

Šariću i Lončaru po pet i po godina zatvora

Šariću i Lončaru po pet i po godina zatvora
Šariću i Lončaru po pet i po godina zatvora

BIJELO POLJE - Pljevljaci Duško Šarić i Jovica Lončar danas su u Višem sudu u Bijelom Polju ponovo osuđeni na po pet i po godina zatvora zbog pranja blizu 20 miliona evra stečenih na nelegalan način.

U kaznu, koju je odredio sudija Šefkija Đešević, biće uračunato vijeme koje su proveli u pritvoru.

Njih dvojica su, po presudi, "oprali" blizu 20 miliona evra od prodaje kokaina, za šta se u Beogradu sudi Darku Šariću, glavnom osumnjičenom za promet veće količine kokaina iz Latinske Amerike u Evropi.

Sud je presudom obavezao Šarića i Lončara da solidarno naknade 20 miliona evra, kao i da na ime troškova sudskog postupka uplate iznos od 9.964 evra.

Obrazlažući presudu, sudija Đešević je rekao da je na osnovu izvedenih dokaza, koji se kose sa odbranom okrivljenih, nesumnjivo utvrđeno da su izvršili predmetno krivično djelo.

Na prvom suđenju Šarić je bio osuđen na osam, a Lončar na šest godina zatvora, ali je taj postupak ponovljen po nalogu Apelacionog suda.

U drugom sudskom postupku pred prvostepenim sudom izrečene su iste kazne koje su Šariću i Lončaru dosuđene danas u trećem suđenju koje se u ovom predmetu vodilo pred Višim sudom u Bijelom Polju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije