Ex -Yu

Šarović: Hag ubija Šešelja

Šarović: Hag ubija Šešelja
Šarović: Hag ubija Šešelja

BEOGRAD - Zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke /SRS/ Nemanja Šarović ocijenio je da nema sumnje da Haški tribunal ubija lidera radikala Vojislava Šešelja, jer nema dokaza da ga osudi.

Šarović je napomenuo da su prošli svi rokovi za donošenje presude, te da SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Šešelja, kome se zdravstveno stanje značajno pogoršalo i kome su otkrivene dvije metastaze na jetri.

On je konstatovao da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite Šešeljeva ljudska prava "saučesnici u ubistvu", prenose beogradski mediji.

"Saučesnik je i Vlada Srbije, koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu šta su uradili", istakao je Šarović.

On je rekao da su metastaze na jetri Šešelja, koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala, otkrivene nakon pregleda i da će se sljedeće nedjelje raditi pet-skener, nakon čega će se znati da li će i kada biti operisan.

"Vojislav Šešelj je nekoliko meseci tražio pregled jer je konstantno imao temperaturu, između 37 i 38, na šta su mu lekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna", rekao je Šarović.

Šarović je dodao da je prije dva mjeseca zatvorski ljekar "nešto pronašao i upisao kao dijagnozu", te poručio da niko nema pravo da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja.

On je podsjetio da su Šešeljevi problemi sa debelim crijevom počeli u oktobru 2012. godine, ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana "natezanja sa zatvorskim ljekarima" u oktobru 2013. godine lider radikala bio operisan.

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj u pritvoru Haškog tribunala je već 12 godina, a i dalje se ne zna kada bi presuda u njegovom slučaju mogla biti donesena.

Bez komentara o Šešeljevom zdravlju

U Haškom tribunalu ne žele da komentarišu zdravstveno stanje lidera radikala Vojislava Šešelja, kojem su otkrivene metastaze na dva mjesta na jetri.

Portparol Haškog tribunala Magdalena Spalinska rekla je da ne može da iznosi detalje o zdravstvenom stanju predsjednika SRS bez njegovog odobrenja.

Spalinska je, takođe, navela da ne želi da komentariše optužbe čelnika SRS-a da Haški tribunal ima namjeru da likvidira Šešelja neadekvatnim liječenjem, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Savjeta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim LJajić rekao je da ne zna pojedinosti o zdravstvenom stanju Šešelja, te da bez prethodne saglasnosti optuženog ne želi da daje komentare.

Potpredsjednik SRS-a Milorad Mirčić ranije je potvrdio Srni da su lideru SRS-a Vojislavu Šešelju otkrivene metastaze na dva mjesta na jetri i da je sam Šešelj odobrio da se ova informacija prezentuje javnosti.

Šešelj je prethodno operisan zbog karcinoma debelog crijeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije