Ex -Yu

Saslušani osumnjičeni u predmetu "Privredna banka"

Saslušani osumnjičeni u predmetu "Privredna banka"
Saslušani osumnjičeni u predmetu "Privredna banka"

BEOGRAD - Generalni direktor Koncerna "Farmakom MB" Miroslav Bogićević i još šestorica osumnjičenih za zloupotrebe u Privrednoj banci Beograd saslušani su danas u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pored Bogićevića, saslušani su predsjednik kreditnog odbora Privredne banke Beograd Miodrag Salai, članovi kreditnog odbora banke Aleksandar Janković, Vera Medić i Predrag Tošić, zamjenik člana kreditnog odbora Dušan Vujadinović i finansijski direktor "Farmakoma MB" Olivera Đorđević.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da svi osumnjičeni imaju svoje branioce, ali da oni nisu htjeli da dođu na saslušanje zbog štrajka advoakture, prenose beogradski mediji.

On je dodao da će u toku dana biti preduzeti dalji koraci u tom slučaju i potvrdio da je svim uhapšenim izrečena mjera zadržavanja. 

Prema navodima krivične prijave, osumnjičenima se stavlja na teret da su kao odgovorna lica ''Privredne banke'' Beograd od juna 2012. do kraja marta 2013. godine nezakonitim odobravanjem deset kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist Koncernu "Farmakom MB" u iznosu većem od 15 miliona evra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije