Ex -Yu

Sedam radnika oštetilo crnogorsku lutriju za sedam miliona evra

Sedam radnika oštetilo crnogorsku lutriju za sedam miliona evra
Foto: Ilustracija | Sedam radnika oštetilo crnogorsku lutriju za sedam miliona evra

PODGORICA - Osnovni sudovi u Rožajama i Cetinju potvrdili su optužnice nadležnih tužilaštava protiv sedmoro bivših radnika Lutrije Crne Gore koji su oštetili tu kompaniju za više od pola miliona evra.

"Osnovni sudovi u Rožajama i Cetinju potvrdili su optužnice protiv Ilije Đukanovića iz Podgorice, Vladimira Beloice iz Rožaja, Nenada Tatara, Mladena Danića i Danijele Popović sa Cetinja, Sanje Leković i Dragane Drakulović iz Budve, zbog produženog krivičnog djela računarska prevara", saopštila je Lutrija Crne Gore.

U optužnici je navedeno da su okrivljena lica, dok su bila u radnom odnosu u akcionarskom društvu Lutrija Crne Gore, kao odgovorna lica, zloupotrebom položaja i povjerenja poslodavca pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 512.581 evra i oštetili akcionarsko društvo Lutrija Crne Gore iz Podgorice za navedeni iznos.

U saopštenju se navodi da su okrivljeni zajedničkim djelovanjem u poslovnim jedinicama Lutrije Crne Gore – prostorima za priređivanje igara na sreću u Rožajama, Budvi i Cetinju vršili nedozvoljene i nezakonite radnje na rekvizitima za igre na sreću – elektronskim ruletima.

Okrivljeni su onesposobljavali sigurnosni video nadzor, nakon čega su mehaničkim putem otklanjali sigurnosne uređaje sa elektronskih ruleta, koji služe za sprečavanje neregularnog i nedozvoljenog učestvovanja u igri na sreću i zaključivanja ugovora o opkladi, pa su sebi projektovali dobitke, koje su podizali sa blagajne.

Iz Lutrije navode da su ti dobici bili predstavljani kao da su ostvareni regularnom igrom učesnika u igrama na sreću.

"Osim ovih nedozvoljenih radnji okrivljeni su zajedničkim djelovanjem uništili softver i bazu podataka rekvizita za igre na sreću iz prostora Lutrije Crne Gore u Budvi", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije