Ex -Yu

Šeks: Most objavio politički rat HDZ-u

Šeks: Most objavio politički rat HDZ-u
Šeks: Most objavio politički rat HDZ-u

ZAGREB – Most je objavio politički rat HDZ-u, rekao je Vladimir Šeks, bivši visoki funkcioner HDZ-a i savjetnik hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar - Kitarović.

" Most je neprekidno ucjenjivao i davao ultimatume HDZ-u, a kruna toga je kada su juče HDZ označili kao političkog neprijatelja, a predsjednik Mosta Božo Petrov nagovjestio je politički rat HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji”, kategoričan je Šeks i dodaje da je sasvim razumljiva reakcija HDZ-a da se u političkom ratu nađe i odgovarajući izlaz.

“ Šta će se dogoditi ovih dana? Najvjerovatnije će u HDZ-u i Domoljubnoj koaliciji ići na to da se dio Mostovih poslanika koji žele da glasaju za opoziv Tomislava Karamarka (lider HDZ-a i potpredsjednik Vlade Hrvatske) utiče da promjene stavove. Most je od početka dosta nejedinstven, podložan različitim uticajima i podjelama. Mislim da će HDZ-a i Domoljubna koalicija uraditi sve da ne dođe do većine koja bi izglasala nepovjerenje Karamarku”, naglasio je Šeks i istakao da ukoliko dođe do prijevremenih izbora da Most neće uspjeti i da će nakon njih nestati.

Karamarkov opoziv zatražili su poslanici SDP-a i HSU-ov Silvano Hrelja, koji smatraju da je prvi potpredsjednik Vlade, zbog poslovne povezanosti firme “Drimia” u vlasništvu njegove supruge Ane s firmom MOL-ova konsultanta Josipa Petrovića, u okolnostima koje ukazuju na postojanje ozbiljne interesne povezanosti s fizičkim i pravnim osobama čiji su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije