Ex -Yu

Šerbedžija: Nisam za branitelje rekao da su kriminalci

Šerbedžija: Nisam za branitelje rekao da su kriminalci
Šerbedžija: Nisam za branitelje rekao da su kriminalci

Ministarstvo branitelja Hrvatske prozvalo je u četvrtak glumca Radeta Šerbedžiju zbog izjave koju su mu mediji pripisali, a u kojoj je navodno rekao: "Nije slučajno da su svi ti najveći ratnici, takozvani heroji koji su završili u Hagu, zapravo kriminalci".

U izjavi za N1 Šerbežija opovrgava da je spominjao Hag, branitelje ili ratne heroje u ovom kontekstu.

"Samo sam rekao da su mnogi kriminalci pušteni iz zatvora da bi se borili u tim groznim ratovima na teritoriju bivše Jugoslavije. Ovo što govorite nisam rekao, to je mogao neko krivo napisati, ali ja to nisam rekao", kaže Šerbedžija.

"Pravi heroji ostaju pravi heroji i ostaće heroji. To što jesam rekao nema veze s hrvatskim braniteljima, to bi bilo glupo. Nisam spominjao Hag, samo sam spomenuo da su u tim groznim ratovima učestvovali ljudi pušteni iz zatvora", naglašava Šerbedžija.

Danas je objavljeno saopštenje Ministarstva branitelja Hrvatske, koje "najoštrije osuđuje" te "smatra krajnje neprimjerenom i neutemeljenom izjavu Radeeta Šerbedžije", koju su prenijeli pojedini internetski portali, a "u kojoj se osvrće na ratna zbivanja tokom Domovinskog rata te između ostalog tvrdi da su svi ratni heroji, koji su završili u Hagu, kriminalci".

Na ove citate iz saopštenja, Šerbedžija kaže:

"Ne može se to proglašavati ničim od od ovoga što navodite i ne može to biti uprereno protiv nekoga, a da taj ne stoji iza onog što je napisano. To nije, jednostavno, moje mišljenje. Ako neko to tako doživljava, izvinjavam se, ali ja to nisam rekao", kaže Šerbedžija.

(N1)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije