Ex -Yu

Šešelj: Interoplova poternica, nastavak pritska na vladu

Šešelj: Interoplova poternica, nastavak pritska na vladu
Šešelj: Interoplova poternica, nastavak pritska na vladu

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj danas je ocijenio da raspisivanje Interpolove potjernice protiv bivšeg visokog oficira Vojske Jugoslavije Momira Stojanovića predstavlja, od strane zapada, nastavak ponižavanja srpskih vlasti.

On je naveo i da se pritisak i ponižavanje od strane zapada na srpsku vladu ogleda i u prethodnim napadima na načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubišu Dikovića od strane "takozvane nevladine organizacije finasirane sa zapada".

Šešelj je rekao i da radikalima nije žao ni Dikovića, "koji je podržavao Tadićev kao što sada podržava naprednjački režim" niti Stojanovića koji je poslanik SNS ali da je u njihovim slučajevima bitna funkcija i vojska.

Prema njegovim riječima, Interpolova potjernica za Stojanovića je raspisana na zahtjev "nelegalnih šiptarskih vlasti na Kosovu" a na osnovu Briselskog sporazuma koji je "antisrpski sporazum".

"Mogu pouzdano da tvrdim da Diković nije ratni zločinac", rekao je na konferenciji za novinare lider SRS, dodavši da ne postoji podaci da je Diković odgovoran za ono zašto ga optužuju.

Šešelj, kao nastavak ponižavanja Srbije od strane zapada vidi i jučerašnji boravak u Beogradu bivšeg britanskog premijera Tonija Blera.

           

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije