Ex -Yu

Šešelj: Neću dostaviti lekarske nalaze

Šešelj: Neću dostaviti lekarske nalaze
Šešelj: Neću dostaviti lekarske nalaze

BEOGRAD - Lider radikala Vojsilav Šešelj kaže da neće dobrovoljno otići u Haški tribunal, kao ni da bilo kakav ljekarski nalaz neće dostaviti Haškom tribunalu ni vlastima u Srbiji.

Šešelj je za "Politiku" rekao da je članovima ljekarskog konzilijuma zabranio da daju bilo kakve izvještaje o njegovom zdravstvenom stanju

zvaničnicima Haškog tribunala i vlastima u Srbiji.

Prema njegovim riječima, Sudsko vijeće u Hagu nijednom nije moglo zvanično da bude informisano o njegovom zdravstvenom stanju.

Šešelj je za "Politiku" rekao da od kada se vratio u zemlju prije pet mjeseci najviše radi na rušenju režima Aleksandra Vučića i smatra da ako padne vlada to neće destabilizovati državu.

Šef ljekarskog konzilijuma Milovan Bojić za "Politiku" je rekao da je Šešelj ove nedelje trebalo da započne hemioterapiju i da se sada ne zna da li će se to desiti.

Bojić je objasnio da je Šešelju dijagnoza malignog oboljenja postavljena u Bronovu u Holandiji i da je zbog toga i pušten na liječenje u Srbiju.

On je upozorio i da bi ishod mogao da bude fatalan ukoliko bi se Šešelj vratio u Hag i ne bi primio hemioterapiju.

Bojić je naveo i da je Šešlj u Srbiji bio na više pregleda i snimanja da mu je jedan tumor na debelom crijevu uklonjen, a da su ostale metastaze na jetri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije