Ex -Yu

Šešelj: Sačuvati Kosovo integracijom sa Rusijom

Šešelj: Sačuvati Kosovo integracijom sa Rusijom
Šešelj: Sačuvati Kosovo integracijom sa Rusijom

BEOGRAD- Predsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj izjavio je da je integracija Srbije sa Rusijom jedini način da se sačuva Kosovo.

On je istakao da EU učestvuje u otimanju Kosova i Metohije, a da Srbija "hoće na silu da se sa njom grli i ljubi i bude prijatelj".

Šešelj je za nedjeljnik "Ekspres", govoreći o situaciji u regionu, rekao da je tenzije nemoguće smiriti, prije svega, zbog Hrvatske i njenih zahtjeva, koja se, između ostalog, zalaže i za ukidanje Republike Srpske.

"Sad još samo mi dajemo ustupke i zaklinjemo se na prijateljstvo, prijateljstva nema", upozorio je Šešelj.

Šešelj je naveo da su radikali ranije bili u vječitom sukobu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, ali da ga sada podržava jer se bori za Srpsku i jer je blizak Rusima.

Govoreći o zatočeništvu u Haškom tribunalu, Šešelj je rekao da je Hag za njega bio veliki izazov, da je uspio da pobijedi Tribunal i da bi bio duboko nesrećan da nije dobio tu priliku.

Komentarišući mogućnost da se postupak u Hagu ponovi ili da drugostepena presuda bude drugačija, Šešelj je ponovio da se u Hag nikada neće dobrovoljno vratiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije