Ex -Yu

Šešelj hoće na sjednicu vojvođanske skupštine

Šešelj hoće na sjednicu vojvođanske skupštine
Šešelj hoće na sjednicu vojvođanske skupštine

NOVI SAD - Potpredsjednik Srpske radikalne stranke /SRS/ Milorad Mirčić očekuje da će predsjednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor odobriti lideru SRS-a Vojislavu Šešelju i njemu da kao građani prisustvuju sutrašnjem zasjedanju pokrajinskog parlamenta.

"Ne vidim nijedan razlog da nam Pastor ne odobri prisustvovanje sutrašnjoj sednici Skupštine APV, jer njen poslovnik u članu 219 jasno kaže da je građanima dozvoljeno prisustvo sednicama, ukoliko su one javne. Ako Pastor, Šešelju i meni ne odobri prisutvo na sednici, biće to diskriminacija prava građanina Srbije", rekao je Mirčić na konferenciji za novinare.

On je najavio da će, ukoliko njima ne bude odobreno prisustvo sjednici, lider SRS-a održati konferenciju za novinare ispred zgrade Skupštine AP Vojvodine ili u stranačkim prostorijama u Novom Sadu.

Mirčić ističe da Šešelj i on svojim prisustvom ni na koji način ne bi remetili sjednicu pokrajinskog parlamenta, jer bi sjedili na galeriji Velike sale pokrajinske Skupštine.

On tvrdi da je budžet Vojvodine za narednu godinu osnovni razlog prisustvovanja lidera i potpredsjednika SRS-a sutrašnjoj sjednici.

"Reč o dokumentu koji umnogome opredljuje finansijski položaj Vojvodine u narednoj godini, a tim i ekonomskog položaja njenih građana. Poslanici SRS-a će inače napustiti salu kad se bude izglasavao budžet, jer je on u mnogo čemu manjkav i nije u korist, ni građanaima, ni samoj Pokrajini", rekao je Mirčić.

Šešelj i Mirčić su u četvrtak, 18. decembra, predali zahtjev u pisarnicu Skupštine AP Vojvodine da kao građani prisustvuju sjednici.

Sjednica Skupštine AP Vojvodine počeće sutra u 10.00 časova, a glavna tema poslaničkih diskusija biće budžet Vojvodine za 2015. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije