Ex -Yu

Šešelj i dalje u pritvoru, nije prebačen u bolnicu

Šešelj i dalje u pritvoru, nije prebačen u bolnicu
Šešelj i dalje u pritvoru, nije prebačen u bolnicu

BEOGRAD - Zvaničnik Srpske radikalne stranke /SRS/ Vjerica Radeta rekla je Srni da lider radikala Vojislav Šešelj nije prebačen u bolnicu, već se i dalje nalazi u pritvorskoj jedinici u Haškom tribunalu, iako su mu otkrivene metastaze na dva mjesta na jetri.

Radeta je naglasila da Šešelju nije promijenjena ni terapija, niti se promijenio odnos pritvorskih ljekara prema njemu.

"On je u pritvorskoj jedinici, jutros se javljao. Razgovarali smo o nekim stvarima u vezi sa strankom, promocijom njegove knjige. Tako da ništa novo nema ni u pritvorskoj jedinici, on funckioniše normalno kao i do sada", rekla je Radeta.

Ona je dodala da se čeka "PET skener", ali da ni Šešelj, niti bilo ko zna kada će biti izvršen pregled tim skenerom, koji otkriva rak.

Radeta je navela da haški pritvorski ljekari nisu čak reagovali ni kada im je Šešelj govorio da ima povišenu temperaturu, koju može da mjeri samo tokom dana i to u okviru njihovog radnog vremena.

"Pritvorske lekare, nakon radnog vremena, kada odu kući, nije briga šta će se dešavati sa pritvorenicima. Mi se nadamo i verujemo da će Šešelj i ovo pobediti, ali što se tiče odnosa Haškog tribunala, ništa se nije promenilo", istakla je Radeta.

Ona je napomenula da su Šešelja i ranije u ovom sudu neadekvatno liječili, pogrešno mu ugradili defibrilator, koji ga je gotovo ubio, a godinu dana je čekao kolonoskopiju.

Podsjetivši da je Šešelj u pritvorskoj jedinici već 12 godina, Radeta je najavila da će radikali ovih dana pokrenuti niz akcija za njegovo hitno i bezuslovno puštanje na slobodu. "Obraćaćemo se i ambasadama prijateljskih zemalja i UN", rekla je Radeta.

Komentarišući namjeru Srbije da od haškog Sekretarijata zatraži dozvolu za posjetu srpskih ljekara haškim pritvorenicima iz Srbije, među kojima je i Šešelj, Radeta je rekla da je Šešeljev stav u tom smislu nedvosmislen i da on njihovu pomoć nikada nije tražio, niti će je tražiti.

"Oni bi trebalo da znaju da svih ovih 12 godina imaju državljanina Srbije u Haškom tribunalu, a ne samo kada se pojavi neki zdravstveni problem, kada prikupljaju neke poene tako što se hvale da će nešto da urade. Niti su šta uradili, niti će šta da urade, niti Šešelj traži njihovu pomoć", rekla je Radeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije