Ex -Yu

Šešelj neće dobrovoljno u pritvor

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj ocijenio je da bi se desila istorijska predstava kada bi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić trebalo da ga, po nalogu Haškog tribunala, ponovo isporuče u haški pritvor, te naglasio da se dobrovoljno neće odazvati pozivu.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da zna da Tribunal budno prati njegove istupe od momenta puštanja na privremenu slobodu i da se, ukoliko Hag zatraži da se vrati, tome neće dobrovoljno odazvati.

Komentarišući atmosferu koja prati njegov povratak u susjednoj Hrvatskoj, Šešelj je rekao da ga ne bi začudilo da bude zatraženo da bude isporučen Hrvatskoj.

Govoreći o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Srbiji lider radikala je naveo da će se stranka u perspektivi intenzivno baviti ekonomskim pitanjima i kreiranjem nove ekonomske politike koje će biti usmjerena na zaštitu domaće proizvodnje.

On je konstatovao da je novi sporazum sa MMF-om, koji srpska Vlada dočekuje slavodobitno, nastavak usisavanja domaćih vrijednosti koji zemlju dovodi u bezizlazan položaj.

"Mi smo tamnička kolonija. Oni kažu da su doveli investitore. Gde su te investicije? Srbija to ne može da izdrži. Očekujem sindikalne proteste i SRS će ih podržati", rekao je Šešelj.

Komentarišući navode da ekonomski odnosi Srbije i Rusije nisu ravnopravni, Šešelj je naglasio da to nije tačno i ustvrdio da bi po modelu "Naftne industrije Srbije", što je ocijenio kao najuspješniju privatizaciju u proteklih 15 godina, trebalo da budu privatizovani i "Petrohemija" i "Srbijagas".

Kada je riječ o Vojvodini, Šešelj je naglasio da je neophodno što prije raspisati izbore i najavio da poslanici SRS u pokrajinskom parlamentu neće glasati za novi budžet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije