Ex -Yu

Šešelj pozvao hrvate da glasaju za Josipovića

Šešelj pozvao hrvate da glasaju za Josipovića
Šešelj pozvao hrvate da glasaju za Josipovića

BEOGRAD- Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj uputio je danas proglas hrvatskom narodu u kom Hrvate poziva da se "listom odazovu" na predsjedničke izbore zakazane za 28. decembar i glasaju za Ivu Jospipovića, kog je nazvao dragim prijateljem i osobom zaslužnom što mu je po povratku iz Haškog tribunala dao publicitet od neprocjenjive vrijednosti.

On je naglasio da je Josipović već dokazao da je dostojan predsjedničke funkcije jer je tokom proteklog mandata "lomio krila hrvatskom nacionalizmu", a njemu lično pomogao da prevaziđe medijsku blokadu koju mu je nametnuo premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Zahvalan sam mu što mi je pomogao u trenutku kada me je Aleksandar Vučić blokirao na svim beogradskim televizijama. Tada je moj dobri Ivo inicirao saborsku raspravu o meni, raspravu u Parlamentu EU i u Savetu bezbednosti, dajući mi publicitet neprocenjive vrednosti", poručio je Šešelj.

On je dalje naglasio da od Ive Josipovića očekuje da će u narednom mandatnom periodu definitivno slomiti ustašluk u Hrvatskoj, radikalno potisnuti politički uticaj Rimokatoličke crkve i povući hrvatske trupe sa teritorije Republike Srpske Krajine.

"Uveren sam da će Ivo Josipović priznati nezavisnost Republike Srpske Krajine i otvoriti put uspostavljanju Velike Srbije. Zato apelujem na sve poštene Hrvate i Hrvatice da mu svojim glasom pomognu da ponovo postane predsednik Hrvatske", zaključio je Šešelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije