Ex -Yu

Šešelj u zatvoru 10 godina

Šešelj u zatvoru 10 godina
Šešelj u zatvoru 10 godina

NOVI SAD – Srpska radikalna stranka /SRS/ danas je protestnim skupom i protestnom šetnjom centralnim ulicama Novog Sada obilježila desetu godišnjicu utamničenja lidera radikala Vojislava Šešelja u pritvoru Haškog tribunala.


"Danas je 3.645-ti dan otkako je Šešelj utamničen u Hagu na zahtev SAD, EU i njihovih sluga u Srbiji", rekao zamjenik predsjednika SRS-a Nemanja Šarović, obraćajući se okupljenima ispred spomenika Jaši Tomiću.


Šarović smatra da je najava predsjednika Srbije Tomislava Nikolića o gašenju srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i formiranju kosovoskih institucija na čijem će čelu biti Srbi jedna od najvećih prevara srpskog naroda u njegovoj istoriji.

"Te šiptarske institucije Srbija nikad ne sme prihvatiti, jer na njihovom čelu neće biti Srbi, nego izdajnici srpskog naroda. Tako, naprimer, na ulazu u zgradu neke šiptarske opštine neće stajati Republika Srbija, nego `republika Kosovo`“, naveo je Šarović.

Ispred spomenika Jaši Tomiću još su govorili predsjednik Gradskog odbora SRS-a u Novom Sadu Đurađ Jakšić i šef poslaničke grupa radikala u Skupštini AP Vojvodine Saša Santovac.

Od tog spomenika kolona od oko 1.500 članova i sipmatizera predvođena Šarovićem, Jakšićem i Santovcem krenula je u protestnu šetnju centralnim novosadskim ulicama.

Na čelu kolone bio je raširen veliki transparent na kome je pisalo "Sloboda Šešelju", a bile su uočljive brojne zastave Srbije, SRS-a, kao i zastave sa likom Vojislava Šešelja.

Protestni skup i protestna šetnja SRS-a prošli su bez incidenata.
/kraj/slk/da
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije