Ex -Yu

Sestra i brat se ugušili dok je majka pila kafu

Sestra i brat se ugušili dok je majka pila kafu
Sestra i brat se ugušili dok je majka pila kafu

Otišla sam do majke po sjekiru kako bih nasjekla drva. Djeca su ostala kod kuće da spavaju. Zadržala sam se malo na kafi kad me je komšinica pozvala i rekla da je ogroman dim u kući.

Ovo je za "Blic" plačući ispričala Viktorija Jovanović (34), čiji su se sin Kristijan (5) i kćerka Anastasija (1) ugušili u požaru juče oko 10.30 sati u kući u naselju Mali Rit 147 u Pančevu.

Razbila sam staklo na prozoru da ih spasem - dodaje Viktorija, ali djeci spasa nije bilo - ugušila su se u dimu.

Majka tvrdi da nije gorjela vatra u peći kada je izašla iz kuće.

"Vatra se ugasila još ujutru. Zato sam i otišla kod majke po sekiru. Sin i ćerka su spavali, pa sam ostala da popijem kafu. Nisam mogla ni da zamislim da može ovo da se dogodi. Kamenom sam razbila prozor i uletela u kuću. Izvadila sam sina napolje, ali je bio bez svesti. Ćerku sam jedva našla", jeca Viktorija.

U pokušaju spasavanja pomagala joj je komšinica.

"Kristijana sam umivala dok je Viktorija tražila Anastasiju po kući. Nije davao znake života. Pozvala sam odmah Hitnu pomoć, vatrogasce. Nije bio veliki plamen, ali je kuljao stravičan dim. I Anastasija je bila bez svesti", priča komšinica A. M.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali je, nažalost, mogla da konstatuje samo smrt dječaka i djevojčice. Vatrogasci su ugasili plamen, a u kući je izgorio samo krevet.

"Ne verujem šta nas je snašlo. Viktorija je sama čuvala djecu. Nismo ni znali ko im je otac. U kući nisu imali ni struje. Mi smo joj pomagali koliko smo mogli", priča kroz suze Viktorijina majka Evica Grajlinger.

Na mjesto nesreće izašao je i zamjenik tužioca Osnovnog tužilaštva Goran Medaković.

"Na deci nema tragova povreda. Nažalost, ugušili su se od ugljen-monoksida. Nije bio veliki požar, izgoreo je samo krevet. Peć je bila potpuno hladna. Ne zna se još tačno uzrok požara. Moguće je da je reč o opušku, žaru ili se možda dečak igrao upaljačem. Preduzećemo sve zakonske mere nad majkom", objašnjava Medaković.

Viktorija je juče popodne saslušana u Policijskoj upravi Pančevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije