Ex -Yu

Šetoro povrijeđenih i desetak privedenih na protestu u Skoplju

Šetoro povrijeđenih i desetak privedenih na protestu u Skoplju
Šetoro povrijeđenih i desetak privedenih na protestu u Skoplju

SKOPLjE - Petoro povrijeđenih, među kojima dvojica policajaca i desetak privedenih, među kojima petoro djece, bilans je protesta u Skoplju povodom ubistva petorice Makedonaca, prošle nedjelje.

Prema informacijama MUP-a, na protestu je sinoć učestvovalo oko 1.000 ljudi.

U saopštenje se navodi da se oko 1.000 demonstranata, bez prethodne najave, okupilo ispred zgrade vlade, a izvikivali su parole i bacali kamenje prema zgradi vlade i pritom su polomljena 3-4 prozora.

U blizini Makedonske pošte, učesnici su oštetili i jedan policijski autonobil, a policija je, kako se navodi, uspjela da spriječi grupu da krene prema mjestu zvanom Bit Pazar.

Grupa se onda uputila prema Kamenom mostu i trgu Makedonija, da bi na kraju došla do zgradu parlamenta gdje je razbijena na manje grupe koje su se kretale kroz centar grada. Pri tome su, navodi policija, bacali kamenje i oštetili dva reklamna bilborda, a lakše su povrijeđena dva policijska službenika.

Troje slučajnih prolaznika se prijavilo da su lakše povrijeđeni od nepoznatih počinioca.

Policija navodi da su u toku informativni razgovori sa desetak privedenih osoba, od kojih su petoro djeca, nakon čga će uslijediti prijave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije