Ex -Yu

Sijarto: Izgradnja ograde trajaće nekoliko mjeseci

Sijarto: Izgradnja ograde trajaće nekoliko mjeseci
Sijarto: Izgradnja ograde trajaće nekoliko mjeseci

BUDIMPEŠTA - Očekuje se da će izgradnja privremene ograde na mađarsko-srpskoj granici potrajati nekoliko mjeseci, izjavio je mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto.

Ministar je za TV kanal vijesti M1 rekao da će radovi početi istovremeno na osam do 10 mjesta, uglavnom na dijelovima koje su najviše ugrožene migrantima, "kako bi svakom bilo jasno da će Mađarsks stati na kraj takvoj ilegalnoj praksi."

Sijarto očekuje da izgradnja ograde neće baciti sjenku na dobre odnose Mađarske i Srbije. "Ovo je neophodna mjera kako bi Mađarska zaštitila sebe i EU od ilegalnih migranata", kazao je on, a prenosi agencija MTI.

Novih 955 migranata u Mađarskoj

Mađarska policija registrovala je 955 novih migranata na teritoriji ove zemlje, a najviše njih privedeno je na području Županije Čongrad koja se graniči sa Srbijom u posljednja 24 sata.

Kako se navodi u saopštenju policije, na teritoriji ove županije juče je privedeno 730 ilegalnih migranata, među kojima i 71 dijete.

Najveća grupa bila je na teritoriji Ašothaloma juče oko 13.30, a u njoj je bilo 76 državljanja Avganistana i Sirije koji su ilegalno prešli "zelenu" granicu Mađarske i Srbije.

Na teritoriji druge pogranične Županije Bač-Kiškun, juče su privedena 192 ilegalna migranta, među kojima je najviše njih iz Avganistana i Sirije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije